Marcați
SIS: Un atac hibrid, menit să creeze panică în societate
8.12.2023, 12:48
Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul General al Poliției s-au autosesizat în cazul unui canal de telegram, prin care se amenința cu atacuri asupra mai multor școli din capitala. Instituțiile de securitate și ordine publică declară că ar fi vorba despre un atac hibrid, menin să creeze panică în societate și dau asigurări că instituțiile de învățământ nu sunt în pericol.

În spațiul public au apăratu mai multe informații de pe un canal de telegram privind pregătirea unor atacuri în mai multe instituții de învățământ din Capitală. Potrivit anonimilor, care au publicat și mai multe poze cu armament, acestea urmau să aibă loc 11 decembrie, cu mesajul ”E timpul să salvăm Moldova”. Serviciul de Informații și Securitate susține că ar fi vorba despre un atac hibrid.

"Serviciul de Informații și Securitate, alături de celelalte autorități ale statului din domeniul ordinii publice și securității, s-a autosesizat pe marginea informațiilor false vehiculate pe una dintre rețelele de socializare privind amenințările în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală. Serviciul califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să creeze panică în societate. Menționăm că fotografiile și materialele distribuite în spațiul informațional nu sunt actuale și au fost preluate de pe rețele de socializare rusești. În acest context, îndemnăm societatea să-și păstreze calmul și să mențină vigilența", - spune SIS într-un comunicat de presă.

Și Inspectoratul General al Poliției anunță că s-a autosesizat în acest caz.

”Îndemnăm părinții și copiii să-și păstreze calmul, în contextul în care noaptea trecută s-au distribuit mai multe informații false pe un canal de Telegram anonim unde au fost plasate amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală. Toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat toate măsurile corespunzătoare. Poliția califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate. Precizăm că, fotografiile plasate pe acest canal, în care indivizii demonstrează arme și muniții, sunt vechi și au fost preluate de pe rețele de socializare. Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora", - se spune într-o declarație a IGP.

Canalul de telegram menționat a fost blocat, anunță instituțiile de securitate ale țării.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).