Marcați
Absolvenții străini au depus astăzi jurământul medicului
7.12.2023, 17:47
Absolvenții străini ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au depus astăzi jurământul medicului. Este vorba despre 35 de tineri, care reprezintă prima promoție din cadrul instituției, înmatriculați cu jumătate de an mai târziu decât colegii lor moldoveni. Tinerii sunt originari din Israel, Bulgaria, Norvegia și Malaysia.

Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban se declară onorat de faptul că tinerii absolvenți de peste hotarele țării au decis să își facă studiile la noi în Republica Moldova.

EMIL CEBAN, rector al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”: Suntem mândri că ați deciz să învățați în Republica Moldova la universitatea noastră. În numele senatului nostru și a întregii comunități universitarea vă felicităm cu absolvirea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Este un nou început în viața dumneavoastră, în profesia de medic. Suntem siguri că o să practicați medicina cu integritate, onestitate, compasiune și cu o responsabilitate enormă. Veți fi cei mai buni ambasadori ai universității noastre în întrega lume.

Cei 35 de tineri reprezintă prima promoție de absolvenți care au fost înmatriculați la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” primăvara, la programul de studii Medicină. Dintre aceștia 23 de tineri sunt originari din Israel, 9 – din India și câte unul din Bulgaria, Norvegia și Malaysia. Proaspeții absolvenți susțin că sunt recunoscători pentru tot ce au primit de la dascăli și promit să fie cei mai buni în acest domeniu.

Amintim că începând cu anul 2018, admiterea studenților străini la USMF „Nicolae Testemițanu” se organizează bianual: primăvara și toamna. Respectiv, cei înmatriculați primăvara finalizează studiile universitare cu jumătate de an mai târziu.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).