Marcați
Șoc în Brazilia! Santos a retrogradat
7.12.2023, 15:16
Ultima etapa din Seria A Braziliană a fost una incendiară. Titlul s-a jucat în ultima etapă între trei echipe. Două dintre ele au pierdut, iar noua campioană a făcut egal. Clubul care a fost casa legendarului Pele, Santos, a retrogradat pentru prima dată în istorie. Fanii clubului legendar au făcut prăpăd după meci.

Fostul club al lui Pele, Santos, a retrogradat pentru prima dată în istoria de 111 ani a echipei. O înfrângere cu 2-1 pe teren propriu cu Fortaleza în ultima etapă din Brazilia a fost decisivă. Santos a fost unul dintre cele trei cluburi, împreună cu Sao Paulo și Flamengo, care nu au retrogradat niciodată din cel mai important campionat al Braziliei, dar o serie de cinci jocuri fără victorie a făcut fosta echipă a lui Pele și Neymar să coboare pe locul 17 în clasament cu doar 43 de puncte. America Mineiro, Coritiba și Goias erau deja retrogradate. Bahia, deținută de City Football Group, și-a asigurat locul în prima ligă din sezonul viitor cu o victorie răsunătoare cu 4-1 asupra lui Atletico Mineiro, în timp ce Vasco da Gama a rămas în afara zonei retrogradării cu o victorie cu 2-1 asupra lui Bragantino. Totuși, golul lui Serginho pentru Vasco în minutul 82 și un gol de la 40 de metri marcat de Lucero de la Fortaleza în al 6-lea minut de prelungiri au condamnat-o pe tripla campioană din Copa Libertadores la retrogradare. Suporterilor lui Santos au terminat meciul în lacrimi, iar unii s-au bătut cu polița și au incendiat mașinile jucătorilor. Palmeiras a remizat cu 1-1 pe terenul lui Cruzeiro pentru a fi încoronată campioana Braziliei pentru a 12-a oară. Endrick, în vârstă de 18 ani, a marcat al 11-lea gol al sezonului pentru a-i oferi lui Palmeiras un avantaj rapid, iar Nikao a egalat în minutul 80 pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte.

3 echipe aveau șanse la titlu înaintea ultimei etape. Însă Flamengo și Atletico Mineiro au pierdut, iar Palmeiras s-a impus până la urmă ca echipa cea mai constantă. Botafogo a avut un avans de 13 puncte, dar a terminat sezonul doar pe locul 5 după un final de sezon dezastruos. Pentru Palmeiras este a treia oară în istorie când obține două titluri consecutive în Serie A braziliană.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).