Marcați
Veteranii conflictului armat de pe Nistru au organizat un protest
7.12.2023, 15:12
Veteranii conflictului armat de pe Nistru au organizat un protest în fața Parlamentului. Ei sunt nemulțumiți că, Legislativul tergiversează adoptarea unei noi Legi a veteranilor, declarându-se supărați și de faptul că, pentru anul viitor alocațiile de la stat pentru această categorie de beneficiari nu vor fi majorate. Subiectul a fost discutat și în cadrul ședinței Parlamentului, iar într-un final s-a decis formarea unei comisii în cadrul căreia vor fi elaborate soluții pentru problemele acestei categorii de persoane.

Protestatarii declară că au fost susținătorii actualei guvernări, care le-ar fi promis mai mult suport. În același timp, potrivit lor, lucrurile nu s-au schimbat.

VALENTIN ȚAPEȘ, veteran al conflictului armat de pe Nistru: Noi suntem cei care am pus umărul și i-am adus la putere. Noi suntem cei care am votat pentru ei. Cât se poate, Doamne, să stăm cu mâna întinsă la toate guvernările? Vin degrabă alegerile prezidențiale, parlamentare și o să înceapă a ne hrăni cu promisiuni, ca iar să fim calmi și liniștiți și o să ne dea. Dar iar vom fi folosiți, așa cum am fost folosiți până acum.

În fața veteranilor protestatari a ieșit deputatul fracțiunii PAS, Boris Maroci și el veteran al conflictului armat de pe Nistru, care a fost huiduit de cei veniți în fața Parlamentului. Ei l-au acuzat că nu le-ar reprezenta interesele în cadrul forului legislativ.

Deputatul a respins acuzațiile și le-a reproșat protestatarilor că el este cel care monitorizează situația tuturor veteranilor de pe Nistru din țară.

Deși recunoaște că cei care au apărat integritatea țării trebuie să beneficieze de mai multe facilități din partea statului, Boris Marcoci a spus că în prezent statul nu-și poate permite acest lucru.

Subietul a fost discutat ulterior în cadrul ședinției Parlamentului, la care a fost adoptat în prima lectură Bugetul de stat pentru anul 2024.

BORIS MARCOCI, deputatul fracțiunii PAS: Noi astăzi, veteranii de război, venim către Dvs, pentru că nu am găsit nimic aici, să găsiți ceva ca în bugetul 2024 să se regăsească o alocație lunară pentru ei. Avem 1647 de veterani care au diferite grupuri de invaliditate sau dizabilități, sunt care la pat stau cu o mie de lei. Să le dăm pastile? Trebuie să fie facem tot posibilul ca acești veterani să se regăsească în bugetul 2024.

Într-un final, deputați din Parlament au propus formarea unei Comisii din care vor face parte reprezentanți ai guvernului, dar și ai asociațiilor de veterani, în cadrul căreia vor fi căutate soluții. Prima ședință a acesteia va avea loc pe 20 decembrie.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).