Marcați
Peste 250 de militari în termen, încadrați în rândurile Armatei Naționale, au depus jurământul
7.12.2023, 14:52
Peste 250 de militari în termen, încadrați recent în rândurile Armatei Naționale, au depus jurământul de apărare a Patriei. Tinerii, care au fost o lună în antrenamente, au pășit azi, în pas cadențat prin fața superiorilor lor, dar și a apropiaților veniți la ceremonie. Familiie acestora au fost copleșite de emoții, în timp ce apărătorii țării declară că această experiență le va căli caracterele.

Umăr la umăr, tinerii au mers cu pas cadențat prin fața apropiaților lor veniți la ceremonia de depunere a jurământului. De la eveniment nu a lipsit și un preot, care a binecuvânat viitorii apărători ai țării.

Emoționați au fost și apropiații proaspeților militari. Familiile soldaților spun că sunt mândri de băieții lor, în special pentru că au decis să pună umărul la apărarea Patriei.

Ceremonia de depunere a jurământului a fost precedată de o lună de antrenamente. Tinerii au învățat ce înseamnă disciplină și au făcut cunoștină cu armele din dotare. Tinerii spun că au avut parte de cea mai frumoasă experiență, în pofida programului zilnic solicitant.

După depunerea jurământului militar, care a avut loc la Brigada de infanterie motorizată ”Șfefan cel Mare” din Capitală, tinerii vor fi repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale din țară. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).