Marcați
Japonia va ajuta cu fertilizanți agricultorii moldoveni
7.12.2023, 09:54
Fermierii moldoveni vor fi ajutați de Japonia. Un Acord de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” a fost semnat la Chișinău.

Documentul care prevede un suport nerambursabil sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane de euro a fost semnat de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit partenerilor niponi pentru suportul acordat țării noastre.

„Acordul semnat astăzi demonstrează încă o dată sprijinul oferit de Japonia pentru dezvoltarea țării noastre pentru atenuarea impactului negativ provocat de situația din Ucraina și întărește capacitatea sectorului nostru agricol, al fermierilor noștri de a continua să se dezvolte, să se modernizeze”, - a opinat ministrul.

Proiectul „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

moldpres.md
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).