Marcați
Mai mult sprijin pe perioada rece a anului
6.12.2023, 18:21
Pe lângă programul ”Ajutor la contor”, ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță alte 5 măsuri de suport suplimentar pentru diferite categorii de populație. Este vorba despre plăți unice de 3000 și 5000 de lei, bani de care vor beneficia peste 67 700 de familii din Republica Moldova.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că în sezonul rece 2023/2024, vor fi implementate cinci măsuri de suport pentru populație. Prima măsură este țintită pentru pensionarii născuți până în anul 1945 și care au pensia mai mică de 3 mii de lei. De acest suport vor beneficia 56 236 de vârstnici.

De o plată unică de 5 mii de lei vor beneficia și 3019 familii care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe. Cinci mii de lei vor primi și alte 7 195 de familii cu persoane cu dizabilități încadrate în Serviciu social ”Asistență personală”. Și femeile însărcinate sau care alaptează, dar care sunt din medii sociale nefavorabile vor avea suport din partea statului.

Al cincilea pachet de măsuri se referă la un spor unic pentru toți angajații din sistemul de asistență socială din Republica Moldova. Aici se încadrează 9 751 de de angajați din Inspectoratul Social de Stat, Inspectoratul de Stat al Muncii, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Centrul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și altele. Bugetul total pentru cele 5 măsuri suplimentare de suport este de 226 de milioane de lei. Partenerii programului de susținere a familiilor vulnerabile pe perioada rece a anului sunt Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Organizația Internațională pentru Migrație și Programul Alimentar Mondial.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).