Marcați
Peste 720 de edili au confirmat prezența la Forumul primarilor
6.12.2023, 16:43
Peste 700 de primari din cei aproximativ 900 aleși și realeși în scrutinul recent și-au confirmat participarea la forumul autorităților locale, care va avea loc în acest week end la Chișinău. Evenimentul este organizat sub egida șefei statului, Maia Sandu și își propune să consolideze colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, pentru a dezvolta în comun localitățile din Republica Moldova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă, la evenimentul care se va desfășura pe 9 decembrie, au fost îndemnați să vină toți primarii din țară, indiferent de apartanența lor politică.

Totodată, autoritățile declară că forumul va fi organizat pentru toți aleșii locali, care vor să valorifice oportunitățile asociate cu procesul de integrare al țării la Uniunea Europeană. Programul include și două sesiuni de discuții cu reprezentanții Guvernului, Parlamentului, societatea civilă și alți actori importanți despre viitorul localităților din Republica Moldova.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: Obiectul nostru este să construim Europa acasă și corespunzător avem nevoie de această colaborare și accentuez, toți primarii îi îndemn să vină să vină, indiferent de culoarea politică, deoarece noi țiți ne dorim același lucru – să construim localități comode, localități europene la noi în țară.

Forumul este organizat sub egida președintei țării, Maia Sandu, în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).